Рада 1: Як виїхати працювати до Німеччини

Виїхати працювати за кордон цілком реально, і це підтверджує досвід багатьох наших співвітчизників. Хорошим вибором в цьому випадку буде Німеччина, оскільки в цій країні високий рівень життя поєднується з соціальною захищеністю. Крім того, робота в Німеччині дає в подальшому можливість отримання німецького громадянства.
як поїхати працювати до німеччини
якщо ви думаєте про сезонну роботу в Німеччині, і якщо вам від 18 до 25 років, то ви можете поїхати в Німеччину за програмою Au Pair. Суть цієї програми полягає в тому, що молода людина або дівчина живе в німецькій родині і доглядає за дітьми, а також виконує легку домашню роботу. За це покладається харчування в сім'ї, а також гроші на кишенькові витрати. Це хороший спосіб заодно набути досвіду життя за кордоном, поліпшити знання німецької мови. Стати учасником цієї програми можна через вузи або фірми, що займаютьсяпристроєм молодих людей на таку роботу. Можна спробувати влаштуватися і самому - через сайт.

2 крок

В Німеччині цінуються висококваліфіковані фахівці з будь-яких країн світу. Особливо затребувані інженери, фахівці в сфері IT, медичні працівники. Для того, щоб висококваліфікованому фахівцеві виїхати на роботу до Німеччини, йому необхідно спочатку знайти підходящу вакансію через німецькі сайти з пошуку роботи. Це та інші. Ви можете також звернутися в кадрове агентство, яке працевлаштовує за кордоном.

3 крок

Згідно з німецьким законодавством, фахівця з - за кордону перш за все необхідно отримати дозвіл на роботу в Німеччині. Його отримують за допомогою роботодавця, тобто це відбувається вже після того, як вас вирішують найняти на роботу. Роботодавець направляє спеціальний запит про можливість взяти на роботу іноземця в місцевий орган по працевлаштуванню та, в разі його згоди, висилає вам довідку з цього органу, щоб ви могли почати оформляти в'їзні документи.

4 крок

Зазвичай кандидату потрібні наступні документи:
1. трудовий договір з роботодавцем;
2. довідка з органу по працевлаштуванню;
3. диплом про закінчення вузу;
4. довідка про відсутність судимості;
5. довідка про сімейний стан.
Російськомовні документи повинні бути перекладені на німецьку мову, а їх переклад має бути завірений нотаріально. Залежно від ситуації можуть знадобитися і інші документи.

5 крок

По приїзду в Німеччину потрібно буде зняти житло і прописатися за місцем проживання в спеціальних місцевих органах. Після цього потрібно буде оформити дозвіл на перебування, пред'явивши документ про прописку і трудовий договір.




ЩЕ ПОЧИТАТИ