Що таке тверді масла

Тверді олії, або Баттери - продукти рослинного походження, що зберігають кремообразную або тверду консистенцію в умовах кімнатної температури. При зіткненні зі шкірою такі масла плавляться і можуть застосовуватися в якості доглядають коштів в чистому вигляді або в складі суміші з рідкими рослинними оліями.
  • Натуральні рослинні тверді масла-Баттери
  • Як застосовувати тверді масла
 що таке тверді масла

Натуральні рослинні тверді масла-Баттери


Тверді масла використовуються для приготування масажних плиток, мила ручної роботи, в складі вершкових кремів для догляду за обличчям, тілом, бальзамів для губ і волосся. Більшість видів СПА-косметики збагачене твердими натуральними маслами.
У складі Баттери тільки натуральні рослинні масла з високим вмістом насичених кислот, які допомагаютьзберегти красу і молодість шкіри, відновити волосся.
У косметичних продуктах Баттери застосовуються в якості згущувача та біологічно активної речовини, що дозволяє наситити шкіру і волосся поживними речовинами, наповнити вологою.
Повністю натуральні тверді масла отримують шляхом пресування рослинної сировини без застосування хімічних технологій. Унікальні екзотичні тропічні Баттери отримують з диких і культивованих рослин Бразилії, Африки, Індії.
Рослинні тверді масла готують шляхом змішування гідрогенізованих і нерафінованих натуральних олій. Виходить твердий продукт вершкової консистенції. Посилене ковзання при нанесенні на шкіру дозволяє користуватися такими маслами як масажних.
Якщо зберігати тверді масла в жаркому приміщенні, консистенція продукту може змінитися і перетворитися в м'яку. Це варто враховувати при транспортуванні косметичних плиткових масел.

Як застосовувати тверді масла


Для застосування твердого масла в чистому вигляді досить відламатиневеликий шматочок, потримати його в руках і нанести на шкіру масажними рухами. Особливо такий спосіб підходить для сухої шкіри, що в'яне.
купуасу Баттері найчастіше використовують як замінник ланоліну і емульгатора. Какао масло Вірджіні володіє чудовим шоколадним запахом і підходить для усунення целюліту. Тверде масло манго і ши мають сонцезахисним фактором і застосовуються перед сонячними ваннами. Баттер купуасу і ши застосовуються для догляду за пошкодженим волоссям.
Масло каріте роблять із дерева ши. Систематичне застосування такого твердого масла значно уповільнює процеси старіння, робить шкіру оксамитовою, м'якою. Какао масло можна використовувати при догляді за ніжною дитячою шкірою з першого дня життя. Кокосове масло застосовується при виробництві шампуню, бальзаму для догляду за волоссям. Масло лавра має зеленуватий відтінок і має потужну антисептичну дію, сприяє швидкій регенерації шкірних покривів, загоєнню невеликих ран і саден. Масло ним чудово зволожує і тонізує шкіру, може використовуватися приекземе, псориазе, дерматите.
Відео за темою





ЩЕ ПОЧИТАТИ